fredag, maj 22, 2009

Två filurer i USA!


Ja, nu är vi hemma och har så varit sedan lördag 16/5 kl.11.
Vi har haft en toppenresa och har shoppat massor!! :D

Vi flög först till Chicago, över grönland och via Newark, där det regnade och åskade oerhört när vi landat, sen fick vi bo på ett hotell som inte var så långt från flygplatsen i O'Hare, men dock ca. 45min från stan med tåg.



Grönlands is sett från flygplanet.

I Chicago var vi på 'House of Blues' och fick även komma upp till VIP-rummet som var jätteläckert! Vi gick en sväng på stan och efter några foton var tagna så gick kameran sönder, detta var inte alltför kul men vi beslöt oss ganska snabbt för att köpa en ny när vi kommit till New York. Därefter kikade vi lite i affärer och åt världens mest berömda pizza på Giordano's, den var 5cm tjock och bestod mest av ost med lite tomatsås ovanpå.



Fredagen i Chicago flyttade vi ytterligare en timme utanför stan till Mokena och bodde på ett motell bredvid Pearl Room, där Patriks band skulle spela senare på kvällen. Ett mer välkänt band gjorde tyvärr att speltiden för alla band kortades ner 10 minuter var, vilket inte var speciellt kul, men spelningen gick bra för grabbarna och alla var nöjda med deras framträdande. Jag stod på en balkong och filmade det hela och tycker att de gjorde jättebra ifrån sig!! :D

Vi stannade i Mokena tills på söndag, då vi två flög vidare till New York!

New York var helt fantastiskt och vi är sååå glada att vi tog chansen att åka dit när vi ändå var i USA. :D Vi bodde på ett jättefint hotell mitt på Manhattan, Pennsylvania Hotel, i ett litet rum på 15:e våningen. När vi klev utanför hotellet på måndagmorgon så såg vi att hotellet låg granne med Madison Square Garden och även den äldsta Macy's butiken som även är världens största butik. (Den tar upp ett helt kvarter på Manhattan.)



Hotellobbyn
Måndagen började med ett kamerainköp på B&H (som även är världens största butik inom någon genre) sen åkte vi buss ut till Woodbury Common Premium Outlet, som är en liten by ca. 8 mil utanför NY och består av 220 märkesbutiker med fabriksöverskott och dylikt, vilket ger de otroligt låga priserna.

Där gick vi runt och shoppade i flera timmar och åt middag på Apple Bee's. Jag handlade 2 klänningar på Betsey Johnson, som för övrigt är en av mina favoritdesigners, och dessa skulle ha kostat ca. 3500kr styck men jag fick ett riktigt bra pris! :D Sen blev det några linnen, tröjor och annat. Patrik handlade även en Quicksilver-huvtröja för 80kr!! Så sjukt bra priser på helt äkta märken där. När vi var någorlunda nöjda och affärerna började stänga så åkte vi bussen tillbaka till Manhattan.



Tisdagen inledde vi med en väldigt dyr frukost på en restaurang i hotellet...

...och sedan gav vi oss av mot Empire State Building. Det slog lock för öronen att åka 86 våningar upp... men vilken utsikt!!! :D




Därefter promenerade vi mot Times Square, men efter vägen hittade vi New York Public Library, vilket jag läst om att det skulle vara en riktigt bra gratis sevärdhet! Så vi gick in och det var verkligen otroligt att komma in där, marmor överallt och målningar/konstverk på väggar och tak, så vi gick där och var kultiverade ett tag innan vi gick vidare.




Väl på Times Square så häpnades vi förstås av alla skyltar, bildskärmar, neon och trafiken på gatorna. Men vi var ute efter att hitta Madame Tussaud's och alla vaxdockorna, så efter en stunds sick-sackande mellan människor så hittade vi stället.




Det var som att gå på kändis-fest! Där var alla man kan tänka sig, fast förstås i form av dockor.


Johnny Depp


Efteråt så började vi traska tillbaka mot hotellet, men hittade förstås Macy's alldeles bredvid och kände oss tvungna att ta en liten titt på utbudet! Väl där inne så hittade Patrik en riktigt snygg väst på rea som han köpte medan jag kom ut tomhänt. Det var helt enkelt för mycket för mig att välja på där inne, det var för stort och för mycket att titta på efter att redan ha sett hela staden från 400m höjd + en hel massa kändisar! :D Men innan vi kom tillbaka till hotellet så fann vi förmodligen världens bästa skobutik, bara ett kvarter ifrån hotellet, som vi gick in på innan de stängde. För övrigt så är det otroligt kul att kunna gå och shoppa kl. 21 på kvällen!! :D
Patrik fick ialla fall med sig ett par skor och en väst hem den dagen!

Onsdagen hade vi bestämt att tillägna frihetsgudinnan vilket vi gjorde, efter en frukost bestående av pannkakor för mig och omelett för Patrik! Vi tog sen taxi ner till Battery Park varifrån båtarna går ut till Liberty- och Ellis Island och köpte biljetter, gick igenom en säkerhetskontroll och klev ombord. Det var mäktigt att se frihetsgudinnan, efter att man bara sett henne på tv och film, hon var verkligen en stor dam! :D

Sen åkte vi ialla fall vidare till Ellis Island som ingick i turen och är ön dit alla immigranter kom och fick registrera sig, detta hade säkert gett mer om man visste om att man hade nån släkting som immigrerat till USA förr i tiden. Men vi var ganska nöjda med att ha sett frihetsgudinnan ialla fall, så vi åkte tillbaka till Manhattan och började traska upp längs Broadway.

Detta klot stod i Plazan på World Trade Center
Starbucks :)
Efter vägen så hittade vi en hel massa jätteroliga butiker som vi gick in i och shoppade loss. Sen åkte vi taxi tillbaka till hotellet och gick ut och åt en god middag på en restaurang i närheten. :D
Torsdagen hade vi planerat ett besök på Museum of Natural History som ligger vi Central Park, vilken vi även tänkte passa på att kolla in när vi ändå var i närheten! Så det bar av i taxi eftersom det var rätt långt och regnade precis denna dag, mot museum. Där fanns otroliga mängder med skelett från dinosaurier, mammutar, havsdjur och även konstgjorda djur som finns i hela världen idag.
-Otroligt att såna här djur fanns för bara några år sedan.. ;)
Vi gick även på Planetariumet och såg en film om 'Big Bang' och vad som skulle hända om en asteroid skulle komma i närheten av jorden idag. Det var otroligt spännande och blev många foton tagna i detta gigantiska museum och sen en kopp kaffe innan det var dags att avsluta turen. Vi hann med en liten promenad i Central Park innan vi åkte tillbaka till Soho och Tribeca där vi varit och shoppat dagen innan, eftersom vi ville hinna med fler butiker där.
Central Park
Efter resans sista tok-shopping så gick vi och åt på en mysig mexicansk restaurang i Noho (vet inte varför, men hörde av flera att det kallas så ialla fall...) som hette Bamboleo, där vi provade Chimichangas och en klassisk Nachotallrik! Sen tog vi taxi tillbaka till hotellet, för efter denna dag och en riktigt god middag så var man ganska slut, det var skönt att sova!
Vi köpte några frimärken på det här lilla postkontoret med en massa stolpar...
Fredagen innebar packning av resväskan för att försöka få med allt vi shoppat, fick slänga lite kläder men det gjorde mig ingenting eftersom jag var förberedd på det. När väskorna stod klara och allt var iordning (även vi) så gick vi en sista sväng på Journey's för att hitta ett sista sko-par till mig! :D Där stod dom, alla toksnygga skor och bara hånskrattade åt mig för att jag hade fel storlek på fötterna (de flesta som jag ville ha fanns inte i min storlek...) tror jag provade 5 par innan jag hittade dom som fick resa hem till Sverige med mig! :) Sen tog vi en snabbfrukost på Dunkin' Donuts och taxi till flygplatsen.

Vi ville inte missa flyget så vi var på flygplatsen ca. 4-5 h i förväg. Därför satte vi oss och tog varsin öl i väntan på att timmarna skulle ticka iväg och grabbarna från Chicago skulle mellanlanda och möta upp oss!

Vi hade bokat det tidigaste flyget från Arlanda hem till Umeå på lördagen vilket var grymt skönt, och väl i Umeå så kom storebror och hämtade oss! Han är snäll han!! :D

När vi klev in genom dörren på Haga så väntade en jättetrevlig överraskning i form av mat, frukt, grönsaker, bröd, mjölk och 2 vinflaskor från Patriks mamma och pappa!! Det var så roligt att komma hem och få en sån överraskning!! Tack så jättemycket än en gång!! :D

Oj, vet inte vem som orkat läsa hela inlägget men jag har skrivit det lite för vår egen skull oxå, för att vi ska kunna gå tillbaka och läsa och vara lite nostalgiska när vi känner att det behövs! :D