fredag, februari 06, 2009

Ännu mer typiskt

Ringde hälsocentralen imorse och fick rådet att komma in och ta halsprov.
Så jag fick tid kl. 13.30 idag och åkte dit... då fick jag faktiskt komma in rätt snabbt och bli skrubbad med en liten tops i halsen så jag fick kväljningar... brukar ju bli så. Sen togs ett litet blodprov från fingret oxå och det visade sig att jag hade en infektion i kroppen och streptokocker i halsen...
Så nu startar jag min antibiotika kur på 10 dagar och blir förmodligen hemma från praktiken även på måndag, enligt läkarens rekommendation. Eftersom jag är på en förskola så tyckte han att det var bäst för att inte riskera att smitta småbarnen med halsfluss.

Nu ska jag lägga mig och vila och hoppas på att mina körtlar runt halsen och nacken slutar värka.

Kram och hej!

torsdag, februari 05, 2009

Utmaning

Har fått en utmaning av Emma! :)


Regler: Gå in i mappen där du har dina bilder, gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen. Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den, utmana sex andra personer och länka till dem.




Den här bilden togs i höstas när jag var ute på en LÅNG promenad! Jag tog den med min I-phone och det är på kyrkbron taget mot sjukhuset! Denna promenad var grymt härlig och tog ca. 1h 45min, jag gick från min lght på Teg via Obbolavägen, över Kolbäcksbron och sen strandpromenaden till kyrkbron och hem! Underbart väder och en härlig promenad helt enkelt!

Så nu vill jag utmana: Linn , Malin & Johanna .

Det ser ljusare ut...

Ja, både utomhus och i min förkylning!!
Det har snöat sen igårkväll och utanför hörs traktorer och plogbilar om vartannat!! Själv vaknade jag med halsen i samma skick som igår, dvs. det känns som att svälja genom ett sugrör. Hade lite feber imorse, men nu verkar den ha försvunnit för ett tag. Hoppas att den håller sig borta! Det är en himla tur att det går nåt vettigt på TV på dagarna om man ligger hemma sjuk och inte har ork att tvätta, diska eller städa. Med andra ord, sånt som skulle behöva göras här hemma.

Idag ska Patrik ut och titta om han hittar en spegel till hallen iaf, hoppas att han hittar nån som vi vill ha! Vi är rätt överens om att vi vill ha en stor med svart snygg ram, eftersom vi har andra svarta saker i hallen och det matchar de ljusa tapeterna.

Har fått reda på att det inte ser så ljust ut för mig att få jobba nåt extra på jobbet under min praktik heller... de har nästan ingenting att göra och funderar på att börja köra dagskift. Får väl se om man ens kommer att få vara kvar... men det känns ändå skönt att ha en utbildning att kunna ta tillvara på då om man får kicken!

Nä, nu ska jag fortsätta kurera mig och se tv! :)

Kram!

onsdag, februari 04, 2009

Typiskt!

Jaa, här sitter jag i soffan... febrig och med en grymt öm hals! Jag har ju egentligen praktik, och jag vill verkligen vara där!! Kände redan igår att det var nåt skumt med halsen, så jag sa till min handledare att jag började känna av någon slags halsont. Så jag blev tungen att ringa och tala om för henne imorse att jag hade feber. NEEEEJ!! Skrek hon! Men ååh, du sa ju det igår att du kände dig lite konstig i halsen! Ja, men vi har ju ändå planerat in nästan allt du ska göra så det hinner vi ju med! Så sa jag att det kanske i och för sig var bättre att va sjuk den här veckan nu då, när vi inte hade något speciellt planerat just de här dagarna. Jag skulle ha en egen grupp på läsvilan resten av veckan, men jag har redan haft läsvila varenda dag hittills, så det vet jag på ett ungefär hur det går till.

Nä, nu blir det horisontalläge i soffan igen...

söndag, februari 01, 2009

Skoterhaveri och blåbärspaj

Igår blev det en skotertripp för både mig och Linda, målet var att försöka ta sig till syrran i täfteå... Inte världens bästa väder, men skön temperatur.
Vi tog leden närmast Sävar, men den var som ett skämt så vi fick köra 10-20km/h hela vägen.
Väl framme bjöds det på fika och var riktigt trevligt.
Jag och Mattias for ut och rekade hur täfteböleleden var, och det såg riktigt bra ut. Ilband under färden till täfteå hade Jag och Linda hört någon mystiskt ljud ur skotern, lät nästan som kammarna tog i underredet men det visade sig vara något annat - just innan jag och Mattias skulle återvända flög variatorremmen med dunder och brak - en stor svart fläck på marken och massa plastbitar.
Jag bytte till reservremmen och drog och hämtade Linda sen provade vi ta oss hem via täftebölesjön och det visade sig att den leden var riktigt bra hela vägen till sävar!

Vi tog oss hem, hann slappna av en sväng i soffan och vila våra ben, armar, axlar och annat.. sen bar det av till Leffe på middag med han, Emma och Sune.
Det bjöds på vansinnigt god tacogratäng med en mängd tillbehör, sedan riktigt god blåbärspaj och slutligen ost och kex. Såg på film och snackade skit och det vart en utmärkt lördagkväll!

Idag blev det loppis för Linda och en skotertur i solen för mig(tyvärr fick det gå sakta för att köra in den nya remmen), sen drog jag till Repan och fikade med grabbarna för att slutligen försöka spela in sång på en ny låt.
Vi upptäckte även att vi har möss i repan så nu blir det att skaffa råttfällor och ta dit diverse luftgevär/pistoler och bete.

Riktigt bra helg! Synd att det kommer en måndag imorn :/