torsdag, november 05, 2009

Ovälkomna gäster

Under veckan nu när jag har varit hemma så har jag hittat småkryp hemma... jätteäckligt tycker jag, men Patrik tycker inte att det är lika farligt. Men hursomhelst måste vi få bort dem på nåt sätt.
Har nu undersökt på Anticimex vad det kan vara för ohyra och de ser mest ut som Pälsängrar. Så himla äckliga kräk! :P
Hursomhelst så blir det nu storstädning framöver och efter tips från mamma att kolla "Rent hus"- städtips, så har jag fått fram att man ska ta aromatisk olja på en liten tops och smörja på lite här o var på lister, i skåp, lådor, under diskbänken, i garderober, eftersom dessa kryp, mal och sån annan ohyra tydligen avskyr aromatiska oljor!!

Jag har kollat runt lite mer på nätet och funnit att det som tydligen ska fungera bäst är Röd Cederträ-olja, men det finns bara att beställa. Därför tog jag en tur på stan idag för att se om jag kunde hitta nåt liknande eller bara en aromatisk/eterisk olja som kunde fungera. På hälsokost affärer fanns såna men jag var ändå inte nöjd, de kostade ca:45kr för en liten flaska, så jag gick vidare till Indiska med minnet att de har haft dylika oljor förut. När jag kom dit och började leta i djungeln av oljor så hittade jag faktiskt en som innehåller doft från cederträ. Så den fick följa med mig hem och ska nu testas efter vi städat!! :D Förhoppningen är ju att vi inte bara kommer att bli kvitt ohyran, utan att vårt hem även kommer att dofta lite bättre!!

Igår fick jag ett ryck att sy klart 4 av mina små börsar/väskor som jag haft som sidoprojekt nu ett tag. Det kan komma ut någon bild på dem här snart. Men jag vill nog sy några till först!

När Patrik kommer hem så ska vi äntligen åka och storhandla, vad jag menar är att det blir skönt med välfylld kyl och påfyllning av saker som fattas, men att det är så himla jobbigt att handla!! Usch! Blir skönt när det är gjort!

Nu ska jag återgå till min kaffekopp och att vila handen!

Hejhej!

onsdag, november 04, 2009

Röd handkontroll

Denna helg var även lite annorlunda och rolig! :)
I fredags var D, M och deras lilla C hit och hälsade på vilket var mycket trevligt!! Vi åt ostbågar och surrade hela kvällen!

Lördagen blev lugn och skön till en början med en springtur på IKSU och sen dusch och lunch. Efter detta så tonade jag håret aningen mörkare än det varit för att få lite mer liv i det, det blev rätt bra!! :D Sen på kvällen gick jag med J & J på Invito där det var Nelly Highheels Party och vi blev bland de 99 första så vi fick varsitt par skor(!!!) och en liten goodiebag innehållande ett linne, Elle, armband, nagellack, vitamindryck och ett nyckelband. Eftersom det senare trappades ner med folk på invito så mötte vi upp våra karlar på Allstar! :D

Det blev en rätt lugn och trevlig kväll i det stora hela! :D

Denna vecka är jag sjukskriven pg.a värken i högerhanden och efter en massa strul med e-recept som inte fungerade så har jag nu äntligen fått min antiinflammatoriska medicin.

Igår väcktes jag av ett samtal från mamma där hon frågade om inte jag ville gå på ansiktsbehandling, hon ville ge mig en sån eftersom jag aldrig varit på nån, så självklart tackade jag ja till detta erbjudande! Underbara mamma!! TACK!! Det var hur härligt som helst, jag tog en behandling med ekologiska produkter som innefattade rengöring, ansiktsmask med varm ånga, massage (ansikte, nacke, axlar o dekolltage), peeling och ansiktscreme! Det kan rekommenderas, jag blev len som en baby i ansiktet och behandlingen lämnade en mycket fräsch doft efter sig.

Igår gjorde vi vårt drömhus i 3D i "Sims" :D vilket funkade rätt bra faktiskt, dock satt vi i några timmar för att få till det som vi tänkt! ;) Men kul var det, och snyggt blev det framför allt!! :D

Patrik vann förresten en röd handkontroll till mig på tradera, så nu har vi två handkontroller till vårt nya PS3 slim!! :D Vi har dessutom ett av de roligaste och mysigaste spelen som gjorts - Little Big Planet!! :D

Nu ska jag fortsätta va ledig, hoppas att ni gillar vår nya layout på bloggen! :D Patrik måste nog pilla lite med headern (bilden) så den blir lite mindre och kanske lägga in ett av alla hans mästerverk till bilder istället!! ;)

Kram!