lördag, februari 21, 2009

Skönt att va en vinnare!!

Det här kommer jag att leva länge på...

Vi fick en invit om att komma och spela tv-spel hos våra vänner Ante & Johanna ikväll, så efter middag på Max, åkte vi dit! :) Mycket trevligt! Först blev det lite "På spåret"-final och sen lite tv-spel eftersom Ante köpt Streetfighter IV idag och jag VANN!! Både över Patrik och Ante!! Sen ville jag inte spela mer... det är ju lika bra att sluta när man ligger på topp!! Eller hur? ;)
Kan ju ha varit lite "beginners luck" men mest var det nog tok-tryckning på så många knappar som möjligt samtidigt!! Pröva vetja! Det funkar!! ;)

Sen blev det en repris av "Stardust" eftersom vi inte sett den på länge, den är ju så mysig!!

Nu är jag så trött att det snurrar i skallen och ögonen hinner inte med mitt huvud!!

Men imorrn ska vi nog ut på stan en sväng och se om vi hittar nåt till Patriks systerdotter!!

Osså måste jag bara önska grattis till Emma som blev klar med Juristutbildningen idag!!! Grattis grattis!! :)

Go'natt!! :)

torsdag, februari 19, 2009

Ojojoj!

Ojoj, börjar gå alldeles för länge mellan gångerna man skriver här!! Nu får vi rycka upp oss! ;)

Jag har avslutat min antibiotikakur nu och mår toppen! Fast under "Stor-sjunget" idag på andra avdelningen så kräktes ett barn... jag kände de kalla kårarna i ryggen och rös vid tanken på att han hade fått magsjuka. Han var som tur var inte ett av barnen som jag jobbar med, utan på andra avdelningen. Så efter det var det hög tid att gå o sprita händerna resten av dagen, eftersom det smittar värre än pesten.

Hoppas att jag klarar mig, jag känner då inget än... peppar, peppar...

Idag har jag gjort massor av saker på förskolan, men bland annat trolldeg till min planerade aktivitet och dokumentation imorgon! De ska få göra små gubbar av leran och jag ska försöka dokumentera deras process.

I helgen som var så firade vi alla hjärtans dag och eftersom jag planerade dagen och Patrik kvällen så tyckte jag att en skoterutflykt med fika skulle passa utmärkt! Med vädergudarna på vår sida så blev det ju alldeles förträffligt väder, helt underbart!






















Det fikades mackor, kaffe och varsitt vaniljhjärta dagen till ära!

Sen bar det av hemåt till förberedelserna av middagen, som Patrik gärna ville laga. Det blev en 3-rätters middag bestående av förrätt: Prosciuttoskinka, ruccola, philadelphiaost och gräslök mellan två bitar tortillabröd. Huvudrätt: Kycklingfilé med rostad kantarellsås och vitlökssmörad palsternackpotatisrulle!! (Låter krångligt och det var det!! 3h tog det!) Efterrätt: Semla. Sen blev det tilltugg i form av tzatzikifyllda och avokadofyllda körsbärstomater. Och fatet som tomaterna blev serverade på hade jag sett på Myrorna veckan innan eftersom det hörde till mina assietter och en skål som jag har, och fjåsn' min hade varit och köpt det till mig i alla hjärtans dag present!! ;)

Sen tillbringades kvällen med att sätta in foton från vårt första år tillsammans i ett album! Patrik hade framkallat ca. 90 bilder, så det blev många roliga minnen som kom upp den kvällen!

I söndags så var vi lite sega och hade för mycket som vi ville göra, men till slut så blev det ett äventyr upp till Nydalasjön för att försöka hitta en grillplats att grilla korv på. Vi plockade upp Emma P på vägen och sen kom Ante och hans hund Boris och mötte oss där uppe. Vi gick... och gick... och gick... tills vi slutligen hittade en grillplats som var ledig... men då fanns det ingen ved!! :( Halvt irriterade sprang vi runt i skogen för att försöka hitta nåt att elda med, medan Patrik och Ante gick lite längre bort längs vägen för att se om nästa grillplats hade ved. När de kom tillbaka så försökte vi med det vi hade och efter mycket om och med så fick vi slutligen upp en eld, men tyvärr precis då solen gått ner, så det blev ruskigt kallt att stå ute och äta en halvgrillad korv. Men vi gjorde det!! Vi blev lite envisa när vi gått så långt så vi hade nog inte gett upp innan vi grillat varsin korv, vi var ju hungriga också! Men det var grymt trevligt och ska upprepas inom en snar framtid! :)

En glad nyhet! Patrik blev morbror den 12/2. Camilla och Mattias fick en liten tjej på 50 cm och ca. 3000g! Grattis, grattis!! Nu väntar vi ju bara på att få träffa den lilla som vi lovat barnvaktning 10 ggr åt!! :) Det ska bli så kul!!

Nu ska jag vara lite social igen, och försöka skriva lite oftare!

hejhej!