fredag, januari 30, 2009

Squab

I måndags blev det pannkaka av alltihop!
...av mjölet, äggen och rubbet. Jag fann dock att det är knepigare att steka pannkakor gjorda på fullkornsvete, de håller inte ihop lika bra, men så fort man kommit igång med tekniken så är det inga större problem.

















Tisdagen.. då köpte vi två ganska stora lagerhyllor på jula och tog itu med förrådet.
Förrådet har hittils används på så vis att man öppnar dörren, snabbt kastar in det man vill bli av med, och smäller igen dörren innan något eller någon ramlar ut - att gå in i förrådet har vart en dröm blott.
...så vi byggde ihop hyllorna, konstaterade att de var bra mycket rangligare än vad annonserna hävdat, men bestämde oss för att det var för sent att ångra sig, och bar ut dem på gården. Vi öppnade förrådet och pressade oss in, samtidigt som vi kastade ut saker på gården... ungefär som stående krålsim - tillslut gick det att få in en hylla!
När väl hylla nr.1 var fylld med lådor var det ingen större femma att få in hylla två.

Hur som helst blev det toppen - man kan nu gå i förrådet, få ut en låda utan att lyfta på 5st andra och dessutom fick vi ut ett gäng till lådor som stått i lägenheten, så snart kanske vi kan börja tapetsera extrarummet.

Onsdagkväll blev det en promenad för att se vart Lindas praktikplats låg och det var förträffligt promenadväder, men båda började ändå domna av i låren och lite varstans efter en stund och vi var ganska slut när vi väl kom hem igen.

Igår blev det simpel, men god, middag... pasta, röd pesto och köttbullar.
..sen bar det av till Emma där vi fick oss en kopp kaffe, juleskum och såg på sveriges mest värdelösa bilförare... och det var dom verkligen! duger inte inspelningen av programmet som filmbevis så deras körkort kan återkallas? det är ju helt sjukt att så usla förare vistas i trafiken.
Emma hade i alla fall en väldigt trevlig lägenhet och det var en mycket bra kväll!

Här om dagen såg vi ett 2 and a half men-avsnitt, som vi visserligen sett förrut, men det är väldigt bra - Squab and spagetti. Sist jag såg det missade jag en väldigt viktig detalj som jag tyckte va grymt rolig nu när jag upptäckte den.. efter att Jake skrämt sin farmor genom att hoppa fram bakom soffan och skrika SQUAB så låter körerna i scenbytena annorlunda. Istället för det vanliga "Meeeeeeeen" så är det "Squaaaaaab". Jag är kanske lättroad men jag tyckte det var enormt roligt.. får inte ur ordet ur huvet nu.

Nåja, dags att pysa

söndag, januari 25, 2009

Cupcakes recept

Det här grundreceptet hittade jag nånstans på nätet, tror att det är Leila's!

Cupcakes
100g smör
2 ägg
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2dl 3% mjölk
skalet från 1 citron
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1nypa salt

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda mjöl, bakpulver, salt och rör ner i smeten. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10 min. tills de fått en gyllenbrun färg eller prova med en sticka om de är torra inuti.

Cream cheese frosting
150g Philadelphia ost
75g rumsvarmt smör
200g florsocker
2msk vaniljsocker
½dl pressad citron

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa ner philadelphiaosten tills krämen är slät. Färga frostingen med olika karamellfärger eller behåll den vit. Bred på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


Japp... vi kom med...

http://www.folkbladet.nu/index.php?p=133510&pid=11339

Läs det förra inlägget innan du går in på folkbladet... ;)

En sån helg!!

Ojoj!! Vilken helg det har varit, och den är inte slut än!!


Fredagen börjde med lite inhandling inför kvällens sushimiddag med Patriks syster och hennes man. Sen blev jag så sugen på att göra cupcakes, efter att ha smakat på Emmas såna så var det inget snack om saken att jag var tvungen att prova göra såna själv!! :D


Såhär blev mina små citrondoftande muffinsar!! (Receptet kommer..) Och de var väldigt populära som tur var, både bland vuxna och barn skulle det visa sig! För medan jag var i full gång med muffinsarna och sushiris-kokning så ringde min kusin och sa att hennes 4-åriga dotter ville tala med mig! -HEJ!!! Vetdu, vi ska komma o hälsa på dig!! Så de skulle precis åka från Östersund hit och bo på hotell hela helgen!! Mycket trevlig överraskning!! :)

Sen var det åter till sushin och förberedelser inför kvällen med middag och trevligt sällskap! Middagen blev återigen mycket omtyckt och sen blev det mycket fotovisning och semesterhistorier från sommaren som var. Grymt trevlig kväll!!




Lördagen startade med en snabb frukost, sen ner på stan! Vi skulle nämligen passa på att kika in en sväng på bröllopsmässan som var på Plaza i helgen, och min kusin Malin med familj följde med. Vi gick runt och kikade lite och plötsligt viskar Patrik till mig att vi just blev fotograferade... VA? sa jag... ok... så gav han mig en snabb puss och då hördes plötsligt ljudet av en halv rulle knäppas. Sen kommer en journalist från VF fram och säger att vi kanske märkte att vi blev fotograferade.. -JA! Så ville han ha våra namn och frågade om vi var från Umeå och hade bröllopsplaner, så vi talade om att vi var nyförlovade och skulle väl gifta oss NÅN dag men inte riktigt än. Ja, vi trodde ju att det var tillräckligt... nä, då kommer fotografen nämligen fram än en gång och vill fota oss tillsammans med en tjej från en fotostudio som ska visa ett fotoalbum för oss. Oj, vilken pärs! Men det var otroligt kul och gav oss ett gott skratt efteråt!!

Efter besöket på bröllopsmässan så bar det av till Leo's Lekland med guddöttrarna! OJ, vilket ställe! Varken jag eller Patrik har varit dit tidigare, men vilken upplevelse!! Efter lite trugande från Malin och Daniel, så följde vi med Linnéa på ett äventyr upp i klätterställningar, genom rör, ner i rutschkanor, in i hoppborgar och jisses vad jobbigt det var, men grymt roligt!! :) Här är Leia i bollhavet!

Sen åkte vi hem till oss och bjöd på middag och Linnéa och Leia bjöd på underhållningen skulle man kunna säga!! Vi fick oss ett gott skratt när Malin och Daniel sa till Leia att visa hårdrocksminen! Till saken hör att den här lilla tjejen på snart två år inte pratar så mycket än, utan visar väldigt mycket med gester, miner och små -Mäh! Så då fick vi se hårdrocksminen av båda tjejerna...

De försökte ju även visa tecknet med händerna, och ett bra försök måste jag säga!! :D

Det var sammanfattat vår roliga helg, hoppas det kommer fler såna här snart!

Kram!